torsdag 9. oktober 2008

Velkommen


Så er jeg i gang da..!
Høsten i fjellet er på hell og høstfargene her ved kysten er tålig bra. Hjorten brøler i skogen og jegerne feller det de kommer over - kanskje? "Fritt dyr" leste jeg på en oversikt over hvilke dyr de ulike valdene i en kommune her hjemme kunne felle. Absolutt ALLE dyrene var frie. Dvs at det er opp til jegerne å velge de dyr de skal ta ut. Ofte blir det da slik at alt for få tar ansvar og de fleste blir "trofe-jegere". Synd for hjorten... synd for jegerne (i lengden)... og synd for de som ønsker å oppleve vestlandets, grasiøse konge.

Vi har hatt en fantastisk høst, men nå blir det stadig mer og mer vær. Selv om trærne har mer å gå på i fargeprakt, blir det vinden som farer med løvet. Det blir mange fine farger og motiver på "bakken", mens trærne blir mer gresne. Noen blad prøver å klamre seg til de siste sevje-rester i treet, mens en og annen småfugl haster rundt i grenene på jakt etter en og annen godbit. Det blir kaldere og fuglene er gått over fra å lagre til å bruke.

Var en liten ettermiddagstur for å se på en Hegre-lokalitet. Det ble mye vind, litt regn og få hegrer. Men akkurat en liten krabat som hastet forbi på grener av spredt løv.

1 kommentar:

Lars Andreas Dybvik sa...

Hei og takk for kommentar i bloggen min. Håper du får til hegrebilder etter hvert. Det er ikke det enkleste akkurat!!