søndag 31. oktober 2010

Hva har skjedd?

Ja, hva har skjedd? Eller er det bare naturens gang?

For tredje året på rad skulle jeg denne høsten fotografere havørn, der den fisker naturlig (dvs uten foring) i en elvestubbe. Jeg hadde noen spesielle bilder jeg ville prøve å få tatt for å få en mer helhetlig bildefremstilling av livet i elven.

Men i år har det blitt BOM! Kun en havørn har vært nedom elven i den tiden jeg har vært der, og det bare i et par minutter. Fisken finnes i elven så det er ikke problemet. Kan det være at den ene havørna er død? Har ikke forklaringen, men noe har i alle fall skjedd i år.

I forhåpningens skuffelse viser jeg derfor et par bilder fra i fjor!

6 kommentarer:

Knut-Sverre Horn sa...

Veldig bra at noen satser på naturlig fiske uten foring - lykke til videre med det!

Likte særlig det siste.

Det ser ut til at du kan ta bilder i et spennende miljø også, kanskje særlig på dager med mykt lys. Tåke, til og med? Hvis en spesiell kulp eller råk er ørnas favoritt har du muligheten til å inkludere landskapet og ta enda mer spesielle bilder enn du viser her.

Ellers er det jo typisk at man plutselig ikke lenger finner den adferden og de vanene man var sikker på å kunne fotografere. Individer som dør, sesongvariasjoner, værforhold, tilgroing, tang som skyldes opp på den tidligere perfekte sandstranda... tusen ting lager krøll for fotografer som tror de kan planlegge.

sebi_2569 sa...

very nice picture; bravo

Anonym sa...

Mäktigt.....

/Mona

Mats Andersson sa...

Synd att de inte dök upp i år. Men dina bilder från tidigare möte är underbara!
-ha en bra söndag.

/Mats

SKIZO sa...

Thank you for sharing
This fabulous work with us
Good creations

Norwaywildlife sa...

Fine bilder av en flott fugl. Rart de ikke fryser beina av seg!
Forhåpentligvis dukker det vel opp flere havørner....spesielt når man tenker på at bestanden vel generelt er på oppgang.
Lykke til videre mad havørnene !