søndag 4. september 2011

Sjokkert - men HUSK!

Kom hjem etter en fantastisk uke i syden, med min kjære kone og min datter!

Det ble en skikkelig trist dag med en nyhet om et av mine store forbilder, Terje Hellesø. Han har i mange år selv satt seg i frontlinjen for det ekte bildet, der ærlighet om alle sider ved bildet har vært viktig. Så har han nå blitt avslørt med juksing av sine egne bilder. Altså stikk i strid med det han selv har stått for. Det er for meg bare utrolig trist og helt uforståelig.

Men det er to ting som er viktig opp i dette. Det ene er at han, og andre i samme sko, blir avslørt, selv om det er ekstra tungt når det gjelder slike fremragende fotografer som Terje. Men det andre som er viktig er at en ikke glemmer den tragedien det er for mennesket Terje og hans Malin. Det er trass alt selve levebrødet til familien som nå er truffet av dette og det blir ikke lett å reise seg opp igjen. Jeg håper at de som står Terje (og Malin) nær både som venner og familie, nå støtter opp om hans person og tar vare på mennesket i dette kaoset, og tragedien.

Jeg tenker på dere!

4 kommentarer:

Ord og bilder sa...

Flott skrevet!
Er så enig!

VALKYRIEN sa...

Veldig bra skrevet. Og veldig trist at en så fremragende fotograf som han faktisk er, så seg nødt til å jukse.

Christe K sa...

Kan inte annat än att hålla med vad du skriver....
Bara att konstatera att hela denna historia är bedrövlig och beklaglig. Och det värsta straffet har han automatiskt utmätt till sig själv genom att göra det han gjort... så det behövs inte läggas mer sten till bördan.

/Christer K

Toffa Berg Photography sa...

Selv om det er en personlig tragedie oppi dette, så klarer jeg ikke helt å syns så veldig synd på han. Som fotograf så vet en hva retningslinjer en har å følge innen for de forskjellige sjangrene når en jobber innen et felt. Ingen ser noe særlig pent på pressefotografer som "lager" nyheter eller historier, og Hellesø har vært "journalist" i naturen og dokumentert, alså ikke jobbet med kunstfotografi. Ei heller er det slik at manipulasjonen av hans bilder bare har skjedd sånn plutselig uten at han visste hva som skjedde.

Men når det er sagt, så skal en heller ikke drive heksejakt på personen og hans nærmeste. Ja, han må stå til rette for sine feil og "sone" sin straff, men at hans feil skal gå ut over kona blir feil. Ei heller skal hans andre kvaliteter som ikke blir direkte påvirket av hans feiltrinn, bli trukket i tvil. Så at du tar opp disse punktene syns jeg er bra.

Og denne saken viser at selv om vi har kraftige verktøy mellom våre fingre, så må vi selv pålegge oss bånd slik at vi avstår fra å misbruke disse verktøyene.