tirsdag 3. mars 2009

Månedsbilde - Februar

Fossekallen, norges nasjonalfugl. Det er virkelig en fin kamerat å få på besøk når du sitter ved elvekanten og nyter en kopp varm kaffe. Den holder det gående i lange perioder med sine små og hyppige dupp, og ned og opp av vannet.

Denne gangen hadde jeg en klar tanke på hvordan jeg ønsket resultatet. Jeg tok oppstilling et lite stykke unna slik at jeg fikk noen trær mellom oss som kunne danne en ramme og gi en annen opplevelse av bildet enn bare et rent portrett. Jeg hadde sett meg ut et lite stykke på iskanten som gav et kraftig motlys. Motlyset gir enorm kontrast til fossekallen og reflekser i isen dannes. Treffer en riktig kan en få refleksene nesten som små stjerner. Stjernene rundt fuglen kan være med på å gi betrakteren en oppfattelse av fart/bevegelse.

Bildet ble omtrent som jeg ønsket meg :)

Nikon D200, Nikon 500mm f/4, f/5.6, 1/4000 sek, Iso 200, frihånd

11 kommentarer:

Lars Andreas Dybvik sa...

Hei! Det ble et fint bilde syns jeg. Akkurat slik man opplever fuglen. Jeg føler jeg kjenner meg igjen.

Kathrine sa...

Flott fossekallbilde:-) Skal ta med meg tipsene dine til min fossekall litt ovenfor her, og prøve meg jeg og. En skikkelig hardaus dette.

Takk for koselig kommentar i fotobloggen min forresten. Ha en fin tirsdagskveld:)

Cirkumpolar sa...

Flott bilde! Visste faktisk ikke at fossekallen var Norges nasjonalfugl!

Jobbet en sommer på Færøyene, og ble godt kjent med deres nasjonalfugl, tjelden. Nasjonalsangen deres, "Fuglekvad", er en hyllest til tjelden og dens beundringsverdige vern av sitt og sine mot rovfugler - dvs færøingene mot danskene.
Noe annet enn "Ja vi elsker"!

Anonym sa...

Hvilket fantastisk fint bild på fossekall! Underbare følelser! :)

Anonym sa...

Vilken underbar bild det blev, kul att resultatet blev som du önskade. Bra jobbat med motljuset tycker jag.
Morgan

Havfruen sa...

Her var det da flotte bilder. Kunne faktisk skimte en boxer også på innlegget under. Det er jo favoritt for meg:)
Nyt det som er igjen av kvelden:)

MAJA sa...

Vakkert bilde av fossekallen - og moro at du beskriver hvordan teknikk du har brukt! Kanskje man kan lære seg litt her? :)

Tusen takk for tips ang isklumper rundt potene. Vaselin skal prøves ut!Barberte mellom potene, men det vokst FORT ut, og syns óg det virket litt voldsomt-fikk også litt inntrykk av at det ble litt "bart" for glunten mlm tærne, ja..Er jo også mye ute i naturen på ski og trekk så er greitt å ha det i sjakk.

En ting til:For å trene med redningshundgruppa må man da ha gjennomført MH/ ferdselsprøve,bestått lydighetsprøver etc?(eks bronsjemerket) Eller kan man bare kontakte den lokale gruppa og ta det videre defra etter å ha vurdere egnetheten for hund og fører til å gjennomføre "programmet"? Er litt nysgjerrig på den saken :)
Ha en fin dag!

MAJA sa...

TUSEN TAKK for NRH info!Ja,det hjelper vel på om også eier har en viss form for kondis og retningssans bl.a, he he.;)Disse Lita-till'erne er nok ellers relativt godt utrustet med arbeidslyst++så det holder:) Tenker litt på at det jo er litt synd å ikke bruke hunden til noe fornuftig når man nå tross alt er eier av en sånn hund. Desuten som du sier er det jo veldig sosialt -og fin trening for "småen"...Går det forresten an å være TO på en ekvipasje?Fins det noen som gjør det?(Tenker om mannen også vil involvere seg..)
Ha en fin dag!

Anonym sa...

Detta är den bästa bilden på strömstare jag sett!! Helt fantastisk! Den här förstår jag att du måste vara nöjd med!

Ha en underbar helg!

//Malin H

Geir Ole sa...

Takk alle sammen for veldig hyggelige tilbakemeldinger! Jeg setter stor pris på det :)

MAJA sa...

Takker igjen for svar! Så gøy at kona de også har GK redningdhund!:)Ja, det kan jo være greitt å ha to hundeførere ifall omstendigheter gjør at ene ikke kan ut i ettersøk.Dessuten er det jo gøy å trene sammen!:)

Har kikka litt etter nærmeste lokale gruppe, men den i buskerud er helt oppi hallingdal, ellers virker det som oslo eller horten blir nærmest. Så rart det ikke fins noe i drammen-hadde jo vært litt mer lettvindt fra her vi bor å kommet seg i vei og trent...
Ha en god helg - og lykke til med fotojakten!