torsdag 29. januar 2009

Kystkveld

Regnet treffer hodet og har fritt leide nedover kinnene. Samler seg ved halsgropen og i nakken og gir den varme kroppen et kort gys. Mine øyne går mot trærne ved det gamle steingjerdet og kroppen har ingen fokus på regn og kulde. Grafiske trær med en collage av farger mot den blå fjorden. Det gamle, maskuline steingjerdet som danner roten til bjørkene. Utrolig hvor oppreiste de står her ute som storhavet står nesten rett inn.

I en liten bukt har bølgene lagt opp tang og tare. De danner ulike formasjoner mellom, rundt og over de runde, kantede, store, små, grå, brune, hvite og svarte stenene. Jeg legger meg på magen. Kjenner de kalde og våte stenene, strekke sine følelser mot min mage og mine armer. Lårene føler mest de avrundede. Som små massasjepunkt presser de seg inn i den våte varmedressen. Blikket fylles med form- og fargespill og der landformasjonene viser meg, eneste vei ut?

Men jeg blir liggende her. Ser naturens fargespill i det det går mot mørket. Lytter til de siste bølgeskvulp før de blir fjerne i nattens stillhet. Kjenner lukten av salt tang og tare... til jeg kjenner den våte og kalde sengen. Den tvinger meg i retrett - for denne gang. Takk for at jeg atter en gang fikk ta del i denne opplevelsen!

6 kommentarer:

Lars Andreas Dybvik sa...

Jasså her sitter vi å blogger på hver sin kant. Vi la ut omtrent samtidlig tror jeg :).

Det hørtes litt kaldt og guffent ut det å ligge der blant kalde steiner og sleip tare. Men opplevelsen er sikkert eksotisk. Man trenger ikke dra til fjerne himmelstrøk for å finne nye univers.

Anonym sa...

Underbara bilder och fin text.

Önskar en riktigt trevlig helg!

//Malin Hellesø

Anonym sa...

Jepp, absolut sköna bilder, är lite fånigt förtjust i just träd så din översta bild gillar jag speciellt mycket, den känns mer som en målning.

Mona//

Geir Ole sa...

Takk for veldig hyggelige tilbakemeldinger og hilsninger!

Jo det ble ganske kaldt etter en stund LA, men som du sikkert vet selv, så merker du ikke slikt med en gang når tankene/hjernen er helt andre steder :)

Anonym sa...

Du är bra på att skriva texter och dina bilder är alltid ljuvliga. Den första bilden här blir min favorit. Jag gillar din blogg!
Morgan

Geir Ole sa...

Tusen takk for det Morgan!