tirsdag 1. mai 2012

Leik

og leven kan ein sei. Første natta på den nye leiken starta dårleg. Isande kald og veldig sterk vind - vel, det veit eg er eit dårleg utgangspunkt for orreleik. Kvelden kom og ingen fugl landa i det heile. Begynte å lure på om eg faktisk hadde spora opp ein leik som faktisk ikkje var ein leik. Har faktisk aldri opplevd å ligge på ein leik i siste del av april, uten ein fugl på kveldsspelet.

Morgonen kom med litt mindre vind og eg vart vekt av buldrande orrer kl 05. Ikkje fotolys då og det var forsiktige fuglar med lite aktivitet. Etter ein god halvtime gav dei opp og reiste. Ikkje eit bilde på denne turen.

Opp igjen i går med eit mykje betre vær. Fin tp og sol! Kveldsspelet begynte ganske seint og var ikkje så mykje trøkk i, slik som eg er mest van med frå gamalt av.

Morgonen i dag starta kl 03.15. Full trøkk frå starten av og rundt kl 04 kom det ned to orrhøner. Då er ikkje høneveka så mykje seinare her oppe i fjellet i forhold til før i tida.

La merke til den stakkarslege rakkelhanen som prøvde seg på eit kort og tamt tsjooiiiii og ikkje fekk være med i spelet. Jaga frå den eine plassen til den andre. Han poserte litt for meg, så fekk han i alle fall gjort noko nyttig.

Vart nokre vanlege orrebilder og dei bilda eg skal jobbe mest med, gikk ikkje denne gongen heller. Har ikkje tid til meir enn ein tur til i vår så truleg vert det ikkje klaff før til neste vår!

10 kommentarer:

Gunnar Hustad sa...

Det siste bildet var topp - farge, lys og positur sitter som et skudd!

Lars Andreas Dybvik sa...

Sånn er (naturfoto)livet! Da gleder vi oss til neste år alle sammen, for da får vi se hva du virkelig pønsker på :).

Torbjørn Wingsternes sa...

Skal ikke være enkelt. I følge blogger fra andre naturfotografer har det visst vært bomturer for den ene etter den andre.

Skjønt bomtur... det siste bildet ble jo riktig så bra:)

HansKE sa...

Flott og annerledes det første bildet! Bra!

Anonym sa...

Ingen stakkarslig Rakkelhane, men rett og slett en ung Orrhane( 2K ,født i 2011)
Bjørn A Bjerke

Anonym sa...

Det är slitsamt att vara naturfotograf, åtminstone om man vill ha denna typ av bilder. :) Men när det lyckas kommer belöningen. Den första bilden tycker jag speciellt mycket om.
/Jukka

Geir Ole sa...

Bjørn A: ..det har du helt rett i - ung orrhane! ;)

Vittran sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Vittran sa...

Jag inser att jag aldrig skulle klara av att bli fågelfotograf, planering och kunskap krävs och impulsiv som man är skulle det aldrig gå ihop. Min kunskap om fåglar är dessutom bristfällig - men ser gärna på dessa fågelfän genom dina ögon. Bild nr 1 stack ut lite extra för mig:-) Mvh Anna

Rune Olsen sa...

Ikke alltid man får det som man vil...hehe
Uansett, det første bildet ble jeg sittende og se på en stund..tøft og annerledes! Siste er en mer klassiker, men allikevel mykt og flott presentert med fine fargetoner :-)
Rune