lørdag 28. februar 2009

Ved bålet

Bålet gnistrer
Spraker når eineren legges på
Oransje tunger slikker mot berget og sender sotdotter mot trekronene

Solen går mot hell
Sender stråler i ditt ansikt
Gjennom røyken ser jeg ditt vakre smil
Et smil som varmer mer enn solen på en klar sommerdag
Et smil som bærer hverdagen opp mot nye høyder

Gleden i dine øyne når mine
Varmen brer seg som flammene som suger tak i tyrien
Ved bålet kjenner jeg din varme lenge etter de siste glør ebber ut
Jeg legger armen rundt deg
Kjenner deg

torsdag 19. februar 2009

Ny, fuktig morgen

Vinteren henger tungt ned den steile fjellsiden. Dråper møtes og samles i bunn av dalen etter å ha kjent på det kalde, mørke fjellet. Sneen klamrer seg fast på toppen, men nye, våte dråper tynger på hodet og får den til å lute ryggen. Snart brister en lengde og styrter mot bunnen. Møter bristende sne som trykker seg sammen under den mørke veggen og tvinger noen stakkars bjørker til å ta telling. Bjørkene håper nok på enda mer mildvær så de snart kan reise seg igjen.

Jeg ligger her som en grå-hvit masse i et smeltende svart tjern, og ser mirakelet utfolde seg over mitt hode. Den hvite sneen som lå rundt meg, ble sakte borte og på veien tok den med seg det kalde, harde vannet. Det vannet som lenge har skjult min livgivende næring, mine byggestener. Som har hindret mine føtter i å kjele med vannet.

Dråpene som treffer ryggen er ikke lenger så kalde som de var. De er tyngre, men den slags byrde er lett å bære. Nå kan jeg strekke ut mine føtter og la de styre meg dit jeg vil. Kjærtegne vannet og bli kilt under sålen.

Nå vil jeg nermere deg. Jeg strekker mine ankler og snart er vi sammen igjen. Alle tankene gjør meg trett og jeg hviler mitt slitne hode under vingen, mens min kjære strekker sitt vakre hodet og drar inn eimen av en ny, fuktig morgen.

fredag 13. februar 2009

Må ha den....bare må ha den

Som før sagt skal jeg flytte om ca 3 mnd. Har begynt å gjøre meg kjent i mitt nye fantastiske hjemmeområde og blant annet har jeg laget til en foringsplass for småfugl.

Var en snartur innom denne og ble så fascinert av denne blåmeisen. Det var ganske kaldt og den bruste ganske mye med fjærene. Den var hissig på de andre og var en dominant kar rundt matfatet. Noen solsikker havner på bakken og denne ENE solsikken som landet et stykke fra de andre, var visst en fantastisk fristende en. For blåmeisen hev seg på vingene og landet ved siden av den, for deretter å plukke den opp, snu stjerten til fotografen og få innholdet i seg :)

En riktig sol(sikke)-historie for meg!

fredag 6. februar 2009

Som tåken

Inntil en sten i det kalde vannet, ligger du og varmer nebbet under vingen. En kald trekk kommer bakfra og løfter fjærene på ryggen. Det registreres i underbevisstheten som et glimt av
sanselige elektroner.

Lyset kommer krypende og treffer vannet som for lenge siden tok form av lange staver der det stupte utfor berget. Brytes i et eventyr av krystaller og sender reflekser av lys til din hvite hud. Du løfter hodet, rister lett og strekker deg halvveis over vannet. Vingene strekker du ut og viser din kongelighet.

Snart flyter du på urørlig vann. Som tåken, drivende stille. Du kommer mot meg som en glad hilsen til en ny dag....

søndag 1. februar 2009

Månedens bilde - Januar

Har tenkt jeg skulle begynne med "månedens bilde". Siden jeg ikke bruker arkivbilder i bloggen, men kun bilder tatt i "nå-tid" blir det et av bildene som er tatt den aktuelle måneden.

Det er ikke nødvendigvis det beste bildet, men i alle fall et bilde ikke vist tidligere og et bilde som jeg har følelse for eller en historie rundt. Jeg kommer også til å legge ved tekniske data.

Januar bildet er tatt i mine nye hjemtrakter. Ved elven Nausta. Elven er lakseførende og derfor er det bygd mange små hytter langs den, slik at fiskere kan søke ly ved f.eks. dårlig vær. Da lyset var på sitt beste denne kvelden, ble denne hytta ganske så mørk. Derfor kom jeg på tanken å lyse den opp. Siden julen nett var over tenkte jeg å lage min egen lille julefortelling. Tenk det - julefortelling ved Nausta i Sunnfjord!

Nikon D200, Nikon 12-24mm F/4, 12mm, F/7,1, 30 sek, ISO 200, avtonet gråfilter, stativ og lykt