torsdag 19. februar 2009

Ny, fuktig morgen

Vinteren henger tungt ned den steile fjellsiden. Dråper møtes og samles i bunn av dalen etter å ha kjent på det kalde, mørke fjellet. Sneen klamrer seg fast på toppen, men nye, våte dråper tynger på hodet og får den til å lute ryggen. Snart brister en lengde og styrter mot bunnen. Møter bristende sne som trykker seg sammen under den mørke veggen og tvinger noen stakkars bjørker til å ta telling. Bjørkene håper nok på enda mer mildvær så de snart kan reise seg igjen.

Jeg ligger her som en grå-hvit masse i et smeltende svart tjern, og ser mirakelet utfolde seg over mitt hode. Den hvite sneen som lå rundt meg, ble sakte borte og på veien tok den med seg det kalde, harde vannet. Det vannet som lenge har skjult min livgivende næring, mine byggestener. Som har hindret mine føtter i å kjele med vannet.

Dråpene som treffer ryggen er ikke lenger så kalde som de var. De er tyngre, men den slags byrde er lett å bære. Nå kan jeg strekke ut mine føtter og la de styre meg dit jeg vil. Kjærtegne vannet og bli kilt under sålen.

Nå vil jeg nermere deg. Jeg strekker mine ankler og snart er vi sammen igjen. Alle tankene gjør meg trett og jeg hviler mitt slitne hode under vingen, mens min kjære strekker sitt vakre hodet og drar inn eimen av en ny, fuktig morgen.

6 kommentarer:

MAJA sa...

Hei igjen!Måtte bare innom og sniktitte litt på din veldig trivelige blogg! Vakre bilder , og fin tekst til - du burde saktens gi ut bok snart så flink som du er til både å skrive OG fotografere! Høres spennende ut med flytting til hva jeg tolker som naturskjønne, fredelige omgivelser. Det er jo selve drømmen her også!;)Marco hilser "halvbrodern" Kaveri!

Anonym sa...

Sagolikt bra bild och sagolikt vacker text. Håller med Maja om att du borde få ut en bok :)

//Malin H

Geir Ole sa...

Tusen takk for tillitten, Maja og Malin :)

Anonym sa...

Underbar bild, Svan är min favoritfågel. Du är mycket bra på att skriva också tycker jag. Jag trivs bra på din blogg hoppas du fortsätter såhär bra.
Morgan

Geir Ole sa...

Hyggelig Morgan!
Blir litt mindre på bloggen nå frem til mai. Blir mye å gjøre på nye-huset og i flyttingen, og siden jeg ikke bruker arkivbilder i bloggen, går nok aktiviteten her også ned litt.
Håper likevel du følger med :)

ninabakke sa...

Så fint :)

Ta gjerne turen innom

www.fotoverden.blogspot.com
Mvh Nina