torsdag 17. desember 2009

Førjulstanker

Det kom noen snøfnugg for noen få dager siden. Ble ikke så mye, men en liten tynn skorpe på marken. Trærne fikk bare et lite dryss så grenene på løvtrærne fikk stå i kontrast mot bakgrunnen. Bartrærne fikk holde en liten favn i sitt fang og smilte fra barnål til barnål :)

Så ble det kaldt, skikkelig kaldt! Ligger på minus 12-13 grader og her så pass langt ute mot kysten tilsvarer det rundt 20 kalde i innlandet. I alle fall slik jeg husker det fra årene på østlandet. Men det er travelt på arbeid og jeg har jobbet mye. Ikke dagslys før jeg går på arbeid og ingenting igjen når jeg er ferdig. Men en stjerneklar himmel i mørket, er ikke å forakte.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Härlig stämning i dina bilder, jag gillar dom allihop.
Morgan

Anonym sa...

med dina bilder å din text kom känslan tillbaka, ja, känslan jag hade i förrgår då jag och min man hade bestämt oss för att gå ut i skogen mitt i natten (mitt å mitt..men runt halvtio)...vi är ju inte så unga mera ) för att titta på stjärnorna och känna på det lilla ljus som faktiskt finns i det stora mörkret som råder här nu....det var närapå magiskt, att stå där mitt i skogen när det är minus 23 och helt stjärnklart...när ögonen vande sig så såg man mycket bättre än man kan tro att man skulle göra....kanske man ändå skulle testa sova under en gran nån natt...fast inte nu när det är svinkallt..men sen..mot våren eller ännu hellre till hösten, bara ligga där och lyssna till skogens egna ljud.

/Mona

Anonym sa...

Hej Ole
Jag har inte tittat in på din blogg förrut, men är ärligt imponerad av din fina bilder. Efter bara en kort titt kan jag gott identifiera några riktiga höjdare. Blir lite generelt denna gang, men jag återkommer sikert.

Ha de´ Thorsten

Anette sa...

Hei! Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min. Det var kjempekoselig å høre at du liker bildene mine:) Takk :)

Anonym sa...

Härliga vinterbilder - riktigt kallt är det i mina trakter också så vinterstämningen är det inget fel på för närvarande. Gnistrande sol och snötyngda landskap som vi hade idag så jag kan inte klaga på vintern.

Mvh, Jörgen

Mats Andersson sa...

Hej. Åter igen mycket fina bilder.
Alltid roligt att titta in här.
-ha en bra jul!

/Mats

Anonym sa...

God Jul och Gott Nytt År!
Morgan

christer sa...

Tittar in för att önska dig en GOD JUL!!

Mvh Christer

Anonym sa...

God Jul Geir Ole, fina bilder, den blå isen är tilltalande

/PJ

Dag Røttereng sa...

Flott bilde, Geir Ole!