onsdag 28. september 2011

Fantastisk flott vær

..kan eg nok ikkje sei at vi har. Derimot har vi eit utruleg stabilt gråvær, der tåka ligg som eit teppe langt nedover dalsidene. Regner daler ikkje ned, men høljer i store mengder.

Ser at andre stader har dei vakre solnedgangar og kan nyte nordlyset der det slår seg laus betre enn på kanskje mange år. Kva såg eg på mandag?

mandag 19. september 2011

Fredrik - en norsk ungdom

I disse dager er jo skogen helt opptatt. Bak hver en busk og stein kan du risikere at det ligger en jeger med rifla klar. Slik skal det være en hel årstid fremover :( Altså frem til lille julaften foregår det hjortejakt i mine hjemtrakter.

Så derfor blir det et lite innlegg i bloggen på norsk ungdom. Stort sett er ungdommen fantastisk bra, selv om jeg hos en del savner dette med respekt for andre mennesker.

Fredrik derimot, er en prototype på en sunn og god norsk ungdom. Han er aktiv på flere områder og er en meget hyggelig og omgjengelig kar. Han er høflig og selv om han er full av "spillopper" beholder han respekten sin for andre.

Han kan derfor gjerne beholde smilet og ikke se så tankefull ut :D

onsdag 14. september 2011

Ennå en gang ...


Ennå en gang har du fanget meg
innslynget i din tunge favn
Enda regnet har trukket gjennom
og gjort min sjel våt
har jeg bare kjærlige ord å si deg

Ennå en gang har du fanget meg
mine tanker finner ro ved dine utspring
Jeg trår varsomt blant dine nye farger
de bergtar meg igjen
og spenner opp gleden i mitt indre

Ennå en gang har du fanget meg
sansene mine er som buestrenger
Hvert element er som torden i min kropp
som et lynnedslag
der kraften absorberes og lagres

søndag 4. september 2011

Sjokkert - men HUSK!

Kom hjem etter en fantastisk uke i syden, med min kjære kone og min datter!

Det ble en skikkelig trist dag med en nyhet om et av mine store forbilder, Terje Hellesø. Han har i mange år selv satt seg i frontlinjen for det ekte bildet, der ærlighet om alle sider ved bildet har vært viktig. Så har han nå blitt avslørt med juksing av sine egne bilder. Altså stikk i strid med det han selv har stått for. Det er for meg bare utrolig trist og helt uforståelig.

Men det er to ting som er viktig opp i dette. Det ene er at han, og andre i samme sko, blir avslørt, selv om det er ekstra tungt når det gjelder slike fremragende fotografer som Terje. Men det andre som er viktig er at en ikke glemmer den tragedien det er for mennesket Terje og hans Malin. Det er trass alt selve levebrødet til familien som nå er truffet av dette og det blir ikke lett å reise seg opp igjen. Jeg håper at de som står Terje (og Malin) nær både som venner og familie, nå støtter opp om hans person og tar vare på mennesket i dette kaoset, og tragedien.

Jeg tenker på dere!