mandag 26. oktober 2009

Et kort møte

Plutselig var den der!
Jeg hadde ikke hørt en lyd. Men jeg satt i mine egne tanker og var nok et stykke borte. Slike overraskende møter er på en eller annen måte spesielt trivelig...for meg. Når en ikke er forberedt og får sjansen til å oppleve overraskende ting...noen ganger får en festet noe på brikken, andre ganger "bare" i sinnet. Noen ganger er det over på et sekund, andre ganger varer det lenger.

Minken som plutselig var der var opptatt med sitt. Den vandret rundt og snuste mellom stenene, tok noen raske utfall mot fisken i vannet, kom på land og ristet seg så vannspruten stod.

Så ble den oppmerksom på meg og forsvann. Men aldri fra mitt sinn!!!

torsdag 22. oktober 2009

Glimt

I dag ble det en liten tur der kamera fikk være med ;) Først så jeg denne fuglen her...men er det fremme eller bak?

Så kom denne kongeørna og viste seg frem mot blå sjatteringer.

Bondens landskap viser mange mønster, som her...

..og til slutt et svaiende, mystisk tre..eller...kanskje gammelt?

fredag 16. oktober 2009

Sammen igjen

Så er vi sammen igjen da. Havørnene og jeg!

Det er en utrolig opplevelse å komme så nær innpå disse fantastiske fuglene. Her er alt naturlig. Det er en naturlig fiskeplass som ørnene har og de fisker sin egen ørret.

Minuset er at det blir mye "dødtid" der ingenting skjer. En dag er ørna innom i bare noen minutter, en annen dag kanskje opp mot tre kvarter til sammen, mens en tredje dag ser du ikke ørna i det hele tatt. Men slik er det - og får jeg bare noen få minutter, er det vert alt sammen :)

onsdag 14. oktober 2009

Som i en drøm

Som et opphav fra tidens start
Spente fjær fyller luften
Gule øyne, søkende...

Jordens krefter fyller luften med aske
Ildtunger lyser opp horisonten
Dine krefter fører deg trygt forbi

Langt der nede flyter en å
Små meander, som et byggverk
Vann slukker ild
Vann bærer liv

Ved bredden får dine vinger hvile
Dine klør griper fatt
Ditt nebb fylles med livets saft

Alt er som i en drøm...

torsdag 8. oktober 2009

1-års jubileum


Den 8.oktober 2008 kom jeg på nett med min Hjemmeside, www.labergphotography.com.

I dag er det altså 1 år siden, og jeg har hatt nesten 37 000 besøkende på siden :) Det er jeg godt fornøyd med.

En annen spennende side ved det er at jeg har hatt besøkende fra mange ulike steder i verden. Foruten de nordiske landene har jeg hatt besøkende fra mellom anna: Sveits, Ungarn, Portugal, Russland, Seychellene, New Zealand, Australia, Canada og Storbrittania.

Siden er på engelsk og blir oppdatert litt uregelmessig, men dog ;) Inne på "News" vil en alltid finne når siden sist har blitt oppdatert.

Under "Stock-Agency" har det blitt stopp. Bildebyrået som skulle stå for promotering og salg av bilder har hatt mye interne problemer og de har anbefalt meg å se etter andre muligheter.

I mellomtiden har etterspørselen etter å få kjøpe forstørrelser direkte fra meg, tatt seg opp. I første omgang vil jeg derfor legge ut en prisliste på forstørrelser som alle kan bestille, så får vi se senere om det blir et nytt bildebyrå eller ei.

Bildene vil bli laget på høykvalitetspapir. Pr dags dato er jeg i ferd med å inngå et samarbeid med en meget dyktig person på høykvalitetsprint. Dette kommer jeg tilbake til senere :)

mandag 5. oktober 2009

Månedsbilde - September

Denne måneden var jeg litt i tvil om hvilket bilde som skulle bli månedsbilde. Skulle det bli et av bildene som symboliserer den våte og mørke tiden som har vært eller skulle jeg velge et av de få "godværsbildene".

Godværsbildene har virket oppkvikkende på meg så jeg fikk lyst å vise et bilde som er tatt i fjellet like ovenfor der jeg bor. En tidlig morgen gikk jeg ut i regnvær som etter hvert gikk over i snø. Tåken kom sigende inn etter hvert som dagslyset gjorde sitt inntog. Plutselig lettet tåken i deler av området og et lite solglimt viste seg. De få gangene den traff meg fylte den meg med en enorm varme og ro - jeg følte virkelig at jeg levde!!!!

Nikon D700, Nikon 20 mm f/2.8, f/22, 1/30 sek, iso 800