lørdag 28. mars 2009

Hundene

All tankevirksomhet og all tid går med til husbygging! Om jeg/vi ikke er på huset og jobber, så er det alltids noe annet som skal ordnes, bestilles, hentes, betales, vurderes, avgjøres.......

Må bare innrømme at jeg ser veldig frem til den dagen vi kan flytte inn. Prøver å tenke positivt på det, men det er ikke alltid så lett. Ville så gjerne heller vært i skog og mark og filosofert over et og annet :)

Prøver å få tid til å gi hundene litt mosjon, både fysisk og mentalt. Tror nok de har det bedre enn vi voksne akkurat nå!

Bloggen får nå bare lide en stund til fremover, så håper jeg dere som har fulgt med, og dere som er inne og kommenterer, vil holde ut denne "ventetiden". Ha en riktig god helg!!!





søndag 15. mars 2009

Våren?

I bunnen har krystallene endret form. De har grånet og blitt færre. Luften som slynges mellom stammene er varmere og molekylene som følger, er flere. Sitter livet løsere?

Konglen ligger i mosens lette grep. Som en symbiose kveiler de seg rundt under regndråpers lette trykk. De gamle stråene som før stod stolte og rake, har blitt bløte og lagt sitt hode ned. I mosens grønne fang fant de hvile, mykere en dun og luftigere enn vinden ved fjellets topp. Som en mors fang.

Lyset treffer kraftigere enn før og et menneske blir oppspilt. Ørsmå fraksjoner seiler rundt og øker takten. Et hjerte slår fortere og blikket registrerer selv små forandringer. Bobler dannes som symfonier løpende i årene og jeg.... jeg lurer på om våren er her!

tirsdag 3. mars 2009

Månedsbilde - Februar

Fossekallen, norges nasjonalfugl. Det er virkelig en fin kamerat å få på besøk når du sitter ved elvekanten og nyter en kopp varm kaffe. Den holder det gående i lange perioder med sine små og hyppige dupp, og ned og opp av vannet.

Denne gangen hadde jeg en klar tanke på hvordan jeg ønsket resultatet. Jeg tok oppstilling et lite stykke unna slik at jeg fikk noen trær mellom oss som kunne danne en ramme og gi en annen opplevelse av bildet enn bare et rent portrett. Jeg hadde sett meg ut et lite stykke på iskanten som gav et kraftig motlys. Motlyset gir enorm kontrast til fossekallen og reflekser i isen dannes. Treffer en riktig kan en få refleksene nesten som små stjerner. Stjernene rundt fuglen kan være med på å gi betrakteren en oppfattelse av fart/bevegelse.

Bildet ble omtrent som jeg ønsket meg :)

Nikon D200, Nikon 500mm f/4, f/5.6, 1/4000 sek, Iso 200, frihånd